Ameliyattan bir yıl sonra: Burundaki negligible şişlik ameliyattan bir yıl sonrasına kadar devam edebilir. Şişlik tamamen geçene kadar işlemin tam sonuçları görülemez.
3) Nefes alma:Özellikle ciddi eğrilik nedeni ile burun boşluğundaki alan daralan hastalarda septoplasti, et büyüklükleri varlığında konka tedavileri ve kıkırdak yetmezliği durumunda valf onarımları gibi fonksiyonel teknikler ile nefes alma problemleri giderilebilmektedir.
Coumadin tarzı kan sulandırıcı ve/veya anti-romatizmal ilaç kullanımı varlığında ise tedavi protokolü biraz daha farklı olmakla birlikte bu durum, doktorunuz tarafından measurement ayrıntılı olarak anlatılacaktır.
Burun estetiği ameliyatından sonra tamamen iyileşmek bir yıl kadar sürebilir. Ameliyattan sonra yaklaşık dört ila altı hafta boyunca şişlik yaşanır ve bu şişlik üç ay sonra yavaş yavaş azalır.
Kişilerin hassas ciltlerinin tampon tedavisine uygun olmaması durumunda bazen bu durum uygulanmayabiliyor. Böyle olduğunda ise bir süreliğine daha burun ucu şişliği yaşanabiliyor.
Bu değişikliklerin tamamlanmasıyla cerrah burun derisini ve dokusunu geri yerleştirerek açılan kesiklere dikiş atar.
Bu yazıda kapalı ve açık burun ameliyatı arasındaki farkları ve bu tekniklerin birbirlerine göre olan avantajları ile dezavantajlarını bulacaksınız. Öncelikle günümüz literatüründe hangi tekniğin daha iyi olduğu ile ilgili tartışma yerini 'Hangi hastada hangi tekniği uygulamak daha iyidir?
Hemen. Zira güncel rinoplasti teknikleri arasında içinde hava kanalı olan 'Doyle' silikon splintler kullanılmakta ve bu da hastalara hemen burundan nefes alma imkânı tanımaktadır.
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertisementımı, e-posta adresimi ve Site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
SSTE (Deri ve Yumuşak Doku Zarfı): Burun derisinin kalınlığı cerrahi sırasında dikkate alınması gereken bir faktördür. İnce derili hastalarda yapılan değişiklikler daha belirgin olurken kalın derili hastalarda daha az belirgin olur.
Her iki burun deliği arasındaki cildi keserek burun cildini kaldırarak iskelet yapıya ulaşan tekniğe açık rinoplasti denir. Genellikle burun ucunda, burun bölmesinde travma sonrası büyük bozukluğu olanlarda veya düzeltme ameliyatı yapılacaklarda tercih edilir.
Burun tümseği keski veya testere benzeri bir enstrüperson kullanımıyla uzaklaştırılır ve sonra iki yandaki burun kemikleri daha dar bir köprü oluşturmak üzere birbirine yaklaştırılır.
• Ameliyattan sonra dudaklarınıza ruj sürerken rujunuzu iki dudağınıza yedirmek için üst ve Detaylı Bilgi Burada alt dudağınızı birbirine bastırmamanız önerilir.
Günümüzde her iki tekniği de uygulayanlar var. Uygun tekniğe karar verirken hastanın burun yapısı bunda büyük rol oynar. Eğer fonksiyonel ya da dramatik bir sorun yoksa genellikle kapalı burun estetiği tercih edilir.